Ik gaf een webinar, maar het ging niet zo als gepland

Vorige week maandagavond gaf ik een webinar ‘hoe maak ik mijn zorgen (in en na corona) bespreekbaar?

Alle test-runs deden het goed, de opname ging goed, het geluid, de chat en het beeld deed het allemaal.
Maar je raad het al.. op het moment zelf ging niets van dat allen goed. Daar zitten ze dan, de 70 (!) deelnemers aan de andere kant.

Voorheen zou ik in paniek zijn geraakt en denk ik zo’n black-out hebben gehad dat ik ook niet meer goed bij mijn verhaal kon.

En ik besef me dat ik dit ook wel eens had tijdens lastige gesprekken. Toen ik ze in het begin van mijn carrière ‘gewoon’ voerde, zonder eigenlijk echt in verbinding te zijn met mijzelf. Misschien herken je het wel dat als iemand onverwachts reageert, je daarvan zo kan schrikken dat je bevriest of wilt vluchten en dus het gesprek maar zo snel mogelijk afrond.

Er zaten dus enorm waardevolle lessen voor mij in het anders dan gepland lopen van dit webinar. Namelijk hoe ver ik ben gekomen door mijn eigen training en coaching in het dicht bij mezelf blijven en het zoeken naar een oplossing.

En het allermooiste inzicht, en dat kreeg ik ook van de deelnemers terug, is dat ik me op zo’n moment kwetsbaar op kan stellen. Kan delen wat ik voel en hardop durf te denken. Het mooie en leuke hieraan is dat dat ook mijn boodschap in mijn trainingen is. 

En dit is achteraf natuurlijk lekker makkelijk schrijven. Geloof me, op het moment zelf baalde ik natuurlijk als een stekker en kwam die strenge stem echt wel even om de hoek dat ik toch nóg beter moet testen.

Maar ik heb weer ervaren dat je alles nog zo goed kan plannen en voorbereiden, maar het toch echt gaat om je veerkrachtigheid en flexibiliteit. En dat is iets wat ook zó ontzettend belangrijk is in het werken met mensen en voeren van gesprekken. Dat ís niet te plannen.

Ik ga dan ook zeker door met het geven van dit webinar want met bijna 100 (!) aanmeldingen is er zeker veel behoefte aan. En ik laat mensen graag zien hoe je je kwetsbaar op kan stellen. Liefst wel middels mijn verhaal en presentatie in plaats van falende techniek 😊

Webinar ‘Hoe maak ik mijn zorgen (in en na corona) bespreekbaar?’
Kosten: € 29,-

Zie ik je dan?

Inschrijven voor dit webinar kan hier