Je voelt je eigenlijk steeds te kort schieten. Je zou zoveel meer willen doen, want het gaat je aan het hart.
In plaats van denken dat een pot met geld of het doen verdwijnen van de schulden de oplossing is (wat natuurlijk nooit haalbaar is en de problematiek dan ook heel zwaar en uitzichtloos kan maken), ontdek je dat je van veel grotere betekenis kan zijn voor iemand in deze situatie.
Je ontdekt dat je elk moment iemand tot steun kan zijn, zonder dat het aan de praktische kant opgelost hoeft te zijn. Dit geeft jou veel meer energie en motivatie in je werk én je bouwt aan het vertrouwen van de ander.
Je kan eindelijk weer in contact komen met de drijfveer van je werk, dat waar je het allemaal voor doet. Want je leert hoe je in de ‘kleine dingen van enorm grote impact’ kan zijn. En dat is toch stiekem wel de drijfveer van bijna elke medewerker in de zorg en dienstverlenende wereld.
Je gevoel van een ‘uitzichtloze situatie’ of ‘water naar de zee brengen’ verdwijnt
Je start en eindigt je dag in een flow van inspiratie en motivatie, omdat je altijd van betekenis kan zijn zonder dat problemen direct ‘opgelost’ zijn.
Je voelt geen angst meer voor het voeren vast lastige gesprekken die over taboe onderwerpen gaan.
Vanuit mijn achtergrond bij de plegerhulp en crisisdienst heb ik veel ervaring in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling.
De link tussen huiselijk geweld/ kindermishandeling en de stress die leven in schulden en armoede met zich meebrengt is natuurlijk heel duidelijk. Dus voor mij een logische stap om ook een training te ontwikkelen over armoede. Want kunnen we daarin de schaamte doorbreken en het thema bespreekbaar maken? Dan pakken we daarmee indirect ook de huiselijk geweld en kindermishandeling problematiek aan.
De gespreksvoering rond deze thema’s is niet altijd van een leien dakje gegaan. Ik heb dingen gezegd, gesprekstechnieken gebruikt die mij geleerd zijn, die totaal niet helpend waren in zulke gesprekken. Sterker nog, het maakte sommige mensen juist nog bozer! Alles wat ik hier heb geleerd, de do’s en de dont’s deel ik graag met jou in deze training. Even plat gezegd, de dingen waar ik successen mee heb behaald en de dingen waar ik mee ‘op mijn bek’ ben gegaan. Zodat jij die niet op deze manier hoeft te ervaren (inclusief klotsende oksels en brok in je keel)
Aan het eind van de training heb je dit bereikt:
Je snapt hoe schaamte werkt en hoe je dit kan doorbreken
Je weet hoe je iemand kan helpen zónder direct iets praktisch te hoeven doen
Je weet nu dé openingszin om lastige gesprekken bespreekbaar te maken.
Je hebt onbeperkt toegang tot het systeem.
De online training duurt rond de 3 uur. Dit is exclusief de bonus video’s van +- 30 minuten.
Zodra jouw betaling is ontvangen krijg je een mail van Huddle, het platform waar de cursus op draait. Daar maak je heel simpel je persoonlijke profiel aan.
Voor organisaties: De betaling gaat op basis van een factuur. Zodra de deelnemerslijst binnen is worden de gegevens van uw medewerkers ingevoerd in het systeem en kunnen ze aan de slag.
De training kost € 89,- inclusief BTW