Ovora® (Online) Plegerhulp training

Wat zeg je? Hoe ontstaat het? En hoe laat je jouw eigen belemmeringen los?

10 SKJ Accreditatiepunten

Wat is het eerste wat in je op komt als je denkt aan huiselijk geweld en kindermishandeling?

Dat het moet stoppen waarschijnlijk (natuurlijk!)

Maar hoe doe je dat in een gesloten systeem dat zo kwetsbaar is en zo gevoelig is voor ingrijpen? 

En waarin verandering vaak als de grootste bedreiging wordt gezien?

Waarin het kan voelen dat je als professional op je tenen moet lopen bij alles wat je zegt en doet.

Een begin van het antwoord op deze vraag ligt in het volgende: Stel jezelf niet alleen de vraag ‘wat heeft deze persoon gedaan?’, maar juist ook de vraag: ‘Hoe is deze persoon tot dit gedrag gekomen?’

Op deze manier train je jezelf achter het gedrag te kijken. Als je namelijk vanuit deze menselijkheid naar de situatie kan kijken, dan maakt dat het ook makkelijker om te zien wat de behoefte van de ander is. Waardoor diegene zich (eerder/ überhaupt) gehoord en gezien voelt en dus bereid zou kunnen zijn om het proces van gedragsverandering aan te gaan.

In deze training ga ik dan ook niet alleen verdiepend in op het intellectuele stuk van geweld. Ik geloof namelijk dat als de oplossing gelegen had in het trainen van het intellectuele stuk rondom geweld, het probleem nu de wereld uit zou moeten zijn. Dat is helaas overduidelijk niet het geval en daaruit blijkt dat er iets anders nodig is. Mijns inziens het naar voren brengen van de menselijkheid. En ja, daarin mag jij jezelf gaan laten zien 🙂

Dit is dus geen training op het niveau van welke vormen van geweld er zijn en soorten plegers. Maar juíst wel hoe die patronen op onzichtbaar (gevoels) niveau werken. Hoe deze menselijke processen nou écht in de praktijk werken! Bij jouzelf én bij de ander.

We zijn mijns inziens namelijk op het punt aangekomen dat we allemaal die verdiepingsslag mogen maken (of je nu professional bent of niet).
De verdiepingsslag van ‘slechts’ intellectuele kennis, naar de verbinding zoeken in jezelf, waardoor je het werkbaar kan maken in de praktijk.

Als je weet hoe de patronen van huiselijk geweld werken, kan je eerder en makkelijker achter het gedrag van iemand kijken. Je ziet de persoon, je probeert te begrijpen wat hem of haar drijft. 
Door deze onbevooroordeelde houding en oprechte interesse, voelt de ander zich (eerder) gehoord en gezien. En heb je grotere kans dat hij/zij open zal staan voor gedragsverandering. 
En ik herken dit ook van mijn eigen ‘reis’. 
Vanuit de intellectuele kennis is mijn interesse aangewakkerd, maar de echte (gedrags)verandering in mij en in mijn werk begon toen ik begon te zien wat de verbinding was tussen mij en de doelgroep (plegers van huiselijk geweld) waar ik mee werkte.
Voel jij je aangesproken om deze verdiepingsslag te gaan maken?
Lees dan onderaan de pagina bij het Vraag en Antwoord stuk hoe de training er praktisch uit ziet. Want ik doe het iets anders dan anders 🙂

Ik ga je helpen

Vanuit mijn achtergrond bij de plegerhulp en crisisdienst heb ik veel ervaring in het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Maar dat is niet altijd van een leien dakje gegaan. Ik heb dingen gezegd, gesprekstechnieken gebruikt die mij geleerd zijn, die totaal niet helpend waren in zulke gesprekken. Sterker nog, het maakte sommige mensen juist nog bozer! 
Alles wat ik hier heb geleerd, de do’s en de dont’s deel ik graag met jou in deze training. Even plat gezegd, de dingen waar ik successen mee heb behaald en de dingen waar ik mee ‘op mijn bek’ ben gegaan. Zodat jij die niet op deze manier hoeft te ervaren (inclusief klotsende oksels en brok in je keel). 
Maar ook, juíst, inzichten uit mijn eigen persoonlijke proces zal ik met je delen. Want ik heb ontdekt dat we werk en privé niet los van elkaar kunnen zien. We kunnen wel proberen ze gescheiden te houden, maar ondanks dat zijn ze toch onlosmakelijk met elkaar verbonden, want jij bent en blijft jij, je neemt jezelf altijd mee.
Vanwege de steeds veranderende maatregelen heb ik besloten de training online te doen. Want ondanks dat de wereld soms even stil lijkt te staan door de lockdown(s), huiselijk geweld en kindermishandeling stoppen niet. In tegendeel! Dus dat moet door blijven gaan! En buiten dat, je kan hem op deze manier op je eigen tempo volgen, want je hebt levenslang toegang. En dat is zo mooi, want in elke fase in je leven en werk kunnen weer andere dingen van toepassing zijn. En dan kan je mooi weer even terugkijken als iets (opnieuw) van toepassing is.

Wat kost de training?

€ 495,-

Exclusief BTW, per persoon

Handige tip: Vraag je werkgever naar je opleidingsbudget

Wat het je oplevert:

✅ Dat je de mensen écht kan helpen zoals jij dat in essentie voor ogen had.

✅ Je het verschil kan maken

✅ Een andere kijk op plegers en de problematiek

✅ Je niet meer leeg loopt omdat het voelt alsof je geen resultaat boekt en alles voor niets lijkt

✅ Je elke dag betekenisvolle relaties kan bouwen

✅ Je geen stress meer ervaart voor het voeren van ‘lastige’ gesprekken

✅ Je dit onder de aandacht kan brengen binnen jouw organisatie, aan jouw collega’s.

✅ Je altijd kan vertrouwen op jezelf én wat de ander zegt

✅ Je voortaan juist rust en vrijheid ervaart in je werk

Je ontvangt:

10 SKJ accreditatiepunten

Onbeperkt toegang tot de training (dus nog eens iets nakijken, dat kan!)

1 op 1 (online) coachgesprek met mij 

Online training van 1 dag (of 2 dagdelen, dit is zelf in te vullen)

Inplan schema, zodat je de modules zelf kan inplannen

Uitgebreid naslagwerk per module + meeschrijf-sheets

Gesprekskaart ter implementatie

Toegang tot de Ovora® Online Community

(bonus) Video met 9 tips om ondanks de maatregelen tóch in verbinding te blijven 

Wat anderen ervan vonden

"Deze training heeft mijn kijk op de problematiek en de plegers echt veranderd. Ik sta er nu veel positiever in"
"Ik vond de details over de gespreksvoering met plegers erg prettig, dit was heel duidelijk en heeft mij goed geholpen"
"Het geeft zoveel rust dat het niet (meer) over schuld gaat, maar over verantwoordelijkheid nemen. Het geeft daardoor ook handvatten in het werken met slachtoffers"
"Deze training laat me verder kijken dan mijn neus lang is"
"Ik kan nu de persoon áchter het gedrag steeds beter zien"
"Ik voel me dankzij deze training gesterkt in het voeren van deze gesprekken"
"Deze training geeft veel inzicht in de persoon achter het gedrag, dus ook al werk je niet met plegers alleen!"

Veel gestelde vragen

Ja, je ontvangt na afronding een certificaat en 10 SKJ accreditatiepunten

Deze training is voor (hg) professionals die vanuit hun vakgebied te maken hebben met het thema huiselijk geweld en kindermishandeling.

Het is mogelijk dat je met plegers en/ of slachtoffers van huiselijk geweld werkt (of meer zou moeten werken).

De focus ligt íets meer op het ontstaan van een pleger van huiselijk geweld, maar ook dit is zéér relevante informatie als je juíst alleen met de slachtoffers werkt. Juist om de dynamiek (nóg) beter te begrijpen en inzicht te krijgen in patronen.

Twijfel je of deze training geschikt is voor jou, neem dan even contact met me op, dan kijken we er samen even naar.

Er kleeft nogal wat lading aan de ‘pleger’. Denk aan in eerste instantie de angst voor je eigen veiligheid. Maar als je die al naast je neer hebt kunnen leggen komen de volgende vragen. ‘Wat als ik het erger maak?’,  ‘Wat moet ik eigenlijk zeggen?’,  ‘Wat is het doel van het gesprek?’, ‘Moet ik alleen de pleger spreken, of beiden?’

Je bent een betrokken maatschappelijk werker of professional die graag wat wil doen aan deze problematiek, maar niet goed weet hoe. Bijvoorbeeld omdat er belemmeringen (intern en extern) een factor spelen.

Ik heb tijdens mijn 5 jaar Ovora® ontdekt hoe belangrijk het is om naar jouw eigen innerlijke processen te durven kijken. Juíst omdat ik zo sta voor verbinding, want vanuit verbinding is er zoveel mogelijk, is in verbinding zijn met je eigen innerlijke processen een must. En dit best wel beladen thema is mijns inziens dé ingang om diep te kunnen duiken in jouw eigen proces. En in de training zal daar dan ook zeker ruimte voor zijn. Want durf je dit stuk aan te kijken, dan kan je alles aan!

Je kan de training elk moment starten, dus wanneer jij wilt. Je plant zelf in wanneer je wat gaat kijken.

Wij plannen samen een datum voor het 1 op 1 coachgesprek, die na module 2 zal plaatsvinden.

In de training leer je hoe huiselijk geweld ontstaat, hoe een pleger ontstaat, hoe een slachtoffer ontstaat en hoe deze dynamiek tussen beiden werkt. Daarnaast leer je van A tot Z hoe je een pleger en partner-relatiegesprek voert. Inclusief de randvoorwaarden die erbij komen kijken. Dus niet alleen ‘wat’ je zou moeten zeggen en wat de ‘bedoeling’ zou moeten zijn van zo’n gesprek. Maar echt stap voor stap concrete voorbeelden in ‘hoe’ je dat doet, concrete voorbeeldzinnen en tips om de gesprekken te voeren. 

Daarnaast krijg je inzicht (op individueel niveau) in waar jouw belemmeringen liggen mbt dit thema (thema breed) en hoe deze belemmeringen doorwerken in de dynamiek van jouw gesprekken. Door hier inzicht in te hebben, kan je bepaalde stukken loslaten en makkelijker vanuit verbinding in contact komen met mensen.

Dus het is niet alleen een verdiepende training qua materie, maar ook een verdiepende training voor jezelf. En ik ben daar zo ontzettend voorstander van in dit werkveld. Want ontwikkeling van een ander verwachten kan alleen als je zelf ook in ontwikkeling blijft.

Het is een (deels) online training. Bestaande uit 7 modules. Er zit als vast onderdeel een (online) 1 op 1 gesprek met mij in.

Dit plannen we samen in, nadat jij met de eerste twee modules hebt gevolgd.

Daarna plan je de training zelf in je agenda in. Je ontvangt van mij een planningstool waarin je precies hoeveel tijd je per module kwijt bent. Mijn advies is echter wel om sowieso 2 dagdelen in je agenda te reserveren, zodat je echt in de training kan duiken. 

Dus niet dat je tussen de bedrijven door deze training gaat volgen en ondertussen nog gesprekken en mails moet beantwoorden 😉

 • 10 SKJ Accreditatiepunten 
 • Onbeperkt toegang tot de training (dus nog eens iets nakijken, dat kan!)
 • 1 op 1 (online) coachgesprek met mij 
 • Online training van 1 dag (of 2 dagdelen, dit is zelf in te vullen)
 • Inplan schema, zodat je de modules zelf kan inplannen
 • Uitgebreid naslagwerk per module + meeschrijf-sheets
 • Gesprekskaart ter implementatie
 • Toegang tot de Ovora® Online Community
 • (bonus) Video met
  9 tips om ondanks de maatregelen tóch in verbinding te blijven

Je hebt onbeperkt toegang tot het systeem. 

Door op onderstaande oranje button te klikken kom je in het betaalsysteem. Je ontvangt direct een factuur in je mail (evt ter declaratie).

Zodra jouw betaling is ontvangen krijg je een mail van Huddle, het platform waar de cursus op draait. In die mail staat je inlog tot het online account.

De training kost € 495,- per persoon exclusief BTW.

Let op: Dit is een openingsprijs. 

Ja, na inschrijving ontvang je direct digitaal een factuur welke je kan declareren bij je werkgever.

Mocht je eerst even contact willen dan ben ik via onderstaande gegevens bereikbaar.