Diensten van Ovora®

Review

Alles wat wij bij Ovora® doen komt vanuit de visie dat wij geen nieuw ‘moeten’ op willen leggen. Je moet al zoveel. Benadrukken hoe belangrijk het is dat je de protocollen volgt doen we ook niet (dat vinden we wel, maar dat weet jij ook, en daar ben je niet mee geholpen). Want er is een reden waarom de protocollen niet werken zoals ze moeten werken en mensen alsnog handelingsverlegenheid ervaren.

We zijn tot de conclusie gekomen dat er behoefte is aan hoe signaleer ik en hoe maak ik bespreekbaar? Praktisch, snel en simpel. Niet makkelijk, maar wel simpel.

Ovora® staat voor een andere kijk op de aanpak van huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling die ervoor zorgt dat je voorbij je eigen belemmeringen en denkbeelden kunt zien en handelen. Deze verandering in mindset is dan ook wat bijdraagt aan het gevoel van opluchting wat veel deelnemers al hebben ervaren na het volgen van de training of workshop.

Om tot deze verandering te komen werken wij met het Ovora® model.

Het Ovora® model is een communicatiemodel dat helpt bij het duiden van je onderbuikgevoel en het voeren van een gesprek waarin je je vermoedens van huiselijk geweld en/of kindermishandeling bespreekbaar gaat maken. Stap voor stap wordt inzichtelijk wat voor soort communicatie van belang is en waar bij het slachtoffer en de pleger op gelet moet worden. Dit wordt aan de hand van hulpzinnen gedaan.

Door het Ovora® model toe te passen leer je de taal van verbinding eigen te maken.

Ovora® Online training

Ovora® Online training
‘Wat als mijn vermoeden van mishandeling of verwaarlozing niet blijkt te kloppen?’

‘Wat als ouders boos worden of zelfs met het kind van de radar verdwijnen?’
‘Wie ben ik om te bepalen of iets wel of geen mishandeling /verwaarlozing is?’

De workshop richt zich specifiek op het woorden geven aan je onderbuikgevoel (signaleren dus) en het bespreekbaar maken hiervan aan de betrokkenen. Je ontdekt hoe je zorgelijke situaties kan herkennen en hoe je verder kan kijken dan alleen de signalen die ‘afgegeven’ worden. 

Een praktische workshop die de lading van het onderwerp af haalt en je praktische hulpzinnen geeft over hoe dit gesprek te voeren.

Ovora® staat voor het model dat tijdens de workshop centraal zal staan en helpt je bovenstaande belemmeringen te weerleggen.

Je ontvangt:
 
* 2,5 uur durende online training
* Incl. Coronatips van 30 min
* E-book naslagwerk
* Digitale implementatiekaart
* Onbeperkt
toegang tot de training
* Toegang tot de online community
   

Kosten:

€ 69,- pp.
(incl btw)

Plegeraanpak training

Online Plegeraanpak training

‘Inzicht in de slachtoffer en pleger hulpverlening’

Het is een online training die in het teken staat van de gespreksvoering met plegers (en partnergesprekken) van huiselijk geweld.

In de training staan we ook stil bij praktische kennis rondom het thema.

Maar dit is niet (alleen) om je te informeren maar heeft juist als doel dat je helder hebt hoe de patronen rondom huiselijk geweld werken.

Met als gevolg dat je dus ook helder hebt hoe jouw interventies in dit proces passen.

Heb je interesse? Dan kan je jezelf via onderstaande button op de wachtlijst plaatsen, waarna meer informatie volgt.

Je ontvangt:
 
  •  Onbeperkt toegang tot de training
  • 1 op 1 (online) coachgesprek met mij 
  • Online training van 1 dag (of 2 dagdelen, dit is zelf in te vullen)
  • Inplan schema, zodat je de modules zelf kan inplannen
  • Uitgebreid naslagwerk per module + meeschrijf-sheets
  • Gesprekskaart ter implementatie
  • Toegang tot de Ovora® Online Community
  • (bonus) Video met 9 (corona) tips

Kosten:

€ 495,- 
per persoon (incl. btw)

Masterclass/ webinar

Masterclass/ webinar

Heb je binnenkort een (online) studiedag te organiseren en vind je het belangrijk dat dit thema op de agenda staat?

En vind je het nóg belangrijker dat dit op een leuke en interactieve manier gebeurt?

Boek Ovora® dan voor een webinar of masterclass waarna men gegarandeerd de laptop afsluit met praktische handvatten en tips en een opgelucht gevoel dat je áltijd wat kan doen met je zorgen.

De mogelijkheid bestaat ook om deze masterclass te organiseren in combinatie met de Ovora® Online Training. Op deze manier heb je én de basis van de online training. Én je hebt tijdens de masterclass de verdieping op het onderwerp. Zo kunnen er tijdens de masterclass bijvoorbeeld veelvoorkomende situaties (anoniem) worden uitgewerkt aan de hand van het Ovora® model.

Je ontvangt:
 
* 1,5 uur durende masterclass
* E-book naslagwerk
* Op maat gemaakte verdiepingssessie
* Digitale implementatiekaart
* Tijd voor vragen
* Coronatips
   

Kosten:

€ 650,- 
in totaal (ex. btw)

Twijfel je nog? 

Dan lichten wij de inhoud van de trainingen graag in een telefonisch gesprek toe. De ervaring leert namelijk dat je op zoek kan zijn naar iets dat niet beschreven staat in de juiste woorden, terwijl het mogelijk wel kan zijn wat je zoekt. En andersom natuurlijk ook, mochten wij merken dat de training niet helemaal aansluit bij waar je naar op zoek bent, dan zullen wij dat ook eerlijk laten weten.