Workshops van Ovora®

Ovora® workshops

Workshops 

Je bent verplicht om met de Meldcode te werken. Wat inhoudt dat je 5 stappen moet volgen bij een vermoeden van huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling.

 

Om vermoedens van welke vorm van geweld te kunnen signaleren dan ook, is het nodig om te weten wat mogelijke signalen zijn.

 

Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is wáár je signalen kunt oppikken. Want als het zo simpel is als ‘weten wat de signalen zijn’ dan zouden we nu niet met dit omvangrijke probleem kampen.

 

Daarnaast leert de ervaring dat (het inleiden van) het gesprek met betrokkenen als lastig kan worden ervaren.

 

Als je weet hoe je jouw onderbuik gevoel concreet kan maken, ontdek je wat de aanknopingspunten zijn waar jouw zorgen vandaan komen. Vanuit deze aanknopingspunten ga je het gesprek aan.

 

Bij het bespreekbaar maken van een vermoeden is het belangrijk dat er áchter het vermoeden en het signaal wordt gekeken, dat je communiceert vanuit de (mogelijk gedeelde) zorg die achter het signaal schuil gaat.

 

In de workshops tackelen we bezwaren als ‘ik kan pas iets doen als ik genoeg bewijzen heb’,  of ‘wat als mijn vermoeden niet blijkt te kloppen?’ of ‘wat als men naar een andere organisatie vertrekt?’

 

De workshops richten zich dus specifiek op het signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling. Met huiselijk geweld doelen wij op de breedste zin van het woord en elke vorm. Dit kunnen wij doen omdat het niet alleen gaat om wát je kan signaleren, maar juist hoé je kan signaleren.

 

We leren je zorgelijke situaties te herkennen en verder te kijken dan alleen de signalen die ‘afgegeven’ worden. Leren zien wat niet zichtbaar is en horen wat niet gezegd wordt.

 

Deze workshops worden in-company gegeven.

Opties voor de deels gesubsidieerde workshops

Basis workshop signaleren en bespreekbaar maken

 

Duur:      2,5 uur

Kosten:  € 29,- p.p. inclusief BTW (= subsidieprijs)

 

 

Uitgebreide workshop signaleren en bespreekbaar maken


Duur:      1 dagdeel (a 4 uur)

Kosten:  € 43,- p.p. inclusief BTW (= subsidieprijs) 

Prijzen reguliere workshops voor buiten regio Rotterdam

 

Basis workshop signaleren en bespreekbaar maken

 

Duur:      2,5 uur

Kosten:  € 54,- p.p. exclusief BTW

 

Uitgebreide workshop signaleren en bespreekbaar maken


Duur:      1 dagdeel (a 4 uur)

Kosten:  € 83,- p.p. exclusief BTW