‘Inzicht in huiselijk geweld en kindermishandeling’ Ovora training inzicht in huiselijk geweld en kindermishandeling geaccrediteerd door SKJ

 

Klik hier voor meer informatie 

‘Inzicht in huiselijk geweld, kindermishandeling en het medisch beroepsgeheim’

Wat kan en mag je doen bij een vermoeden?       

 

Klik hier voor meer informatie

‘Inzicht in de slachtoffer en plegerhulpverlening’   

 

  Klik hier voor meer informatie

Alles wat wij bij Ovora® doen komt vanuit de visie dat wij geen nieuw ‘moeten’ op willen leggen. Je moet al zoveel. Benadrukken hoe belangrijk het is dat je de protocollen volgt doen we ook niet (dat vinden we wel, maar dat weet jij ook, en daar ben je niet mee geholpen). Want er is een reden waarom de protocollen niet werken zoals ze moeten werken en mensen handelingsverlegenheid ervaren.

 

We zijn tot de conclusie gekomen dat er behoefte is hoe signaleer ik en hoe maak ik bespreekbaar? Praktisch, snel en simpel. Niet makkelijk, maar wel simpel.

 

Alles wat Ovora® aanbiedt staat in het teken van een andere kijk op de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling die ervoor zorgt dat je voorbij je eigen belemmeringen en denkbeelden kunt zien en handelen. Deze verandering in mindset is dan ook wat bijdraagt aan het gevoel van opluchting wat veel deelnemers al hebben ervaren na het volgen van de training of workshop.

 

Om tot deze verandering te komen werken wij met het Ovora® model.

 

Het Ovora® model is een communicatiemodel dat helpt bij het duiden van je onderbuikgevoel en het voeren van een gesprek waarin je je vermoedens van huiselijk geweld en/of kindermishandeling bespreekbaar gaat maken. Stap voor stap wordt inzichtelijk wat voor soort communicatie van belang is en waar bij het slachtoffer en/of de pleger op gelet moet worden. Dit wordt aan de hand van voorbeeldzinnen gedaan.

 

 

Lees hier meer over het Ovora® model