Revolution Slider Error: Slider with alias slide not found.
Maybe you mean: 'slide3'

“Ik wil dat jij jezelf over tien jaar in de spiegel aan kan kijken als er een oud leerling, patiënt of cliënt naar je toe komt en vraagt of jij het geweten hebt en wat je toen hebt gedaan”

Een onderbuikgevoel..

Kijktijd 1 minuut

 

De drie grootste factoren die bijdragen aan handelingsverlegenheid als het gaat om het signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling zijn:

 

1) Niet vertrouwen op of verwijderd raken van je onderbuikgevoel omdat ratio en ‘logica’ zwaarder weegt

2) Moeilijk woorden kunnen geven aan dit niet pluis gevoel

3) Ideeën als: ‘Als ik het bespreekbaar maak raak ik mijn vertrouwensband kwijt’ of ‘Ik heb niet genoeg bewijzen’ of ‘Wat als ik het fout blijk te hebben?

 

Is dit herkenbaar?

 

Meld je dan hieronder aan voor de vrijblijvende informatieve videoserie ‘het kan anders’ en ontdek hoe je altijd in actie kan komen en blijven als je een vermoeden hebt.

Scroll verder naar beneden of meld je hier aan voor de gratis informatieve video serie ‘het kan anders’

 

[grwebform url=”[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=hJPBx&webforms_id=16165201″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Over mij

Mijn naam is Anne van Hoorn, van origine maatschappelijk werker. Ik heb een missie in mijn leven. Namelijk dat elke professional weet dat je bij een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling altijd in actie kan komen.

 

Om mijn missie werkelijkheid te maken train ik professionals en hulpverleners van grote en kleine bedrijven in het signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling. Maar dat is niet altijd zo geweest. Al tijdens mijn studie focuste ik op het thema mishandeling en met name op de plegers daarvan. Die interesse is na mijn studie gebleven. Ik ging aan het werk bij de pleger-hulpverlening en de crisisdienst van Rotterdam.
 
Door gevoelens van boosheid, machteloosheid, liefde en verdriet te vermenselijken en open te bespreken waren de gesprekken die ik voerde vrij van het taboe. Dit zorgde ervoor dat ik
in verbinding kwam. Ieder mens kent deze emoties en toch kan het lastig zijn om deze te bespreken.
 
Ik wil je laten ervaren wat het oplevert als je zelf streeft naar deze openheid. Je zal namelijk ontdekken dat er achter de ‘pleger’ en het ‘slachtoffer’ zoveel meer schuilgaat dan alleen het slachtoffer- pleger zijn. Vanuit mijn passie, kennis en ervaring wil ik je laten zien hoe je die verbinding maakt. Want dit is de basis om mishandeling de wereld uit te helpen.

Weten wat jij kan doen? Ontdek het in deze 3 korte video’s

Video 1: Wat maakt het signaleren zo lastig?

Hoe komt het dat het taboe rondom huiselijk geweld en kindermishandeling het signaleren en bespreekbaar maken zo moeilijk maakt?

Video 2: De oplossing..

Het Ovora®model: Inzicht in de simpele (níet makkelijke, wél simpele) oplossing voor het wegnemen van de handelingsverlegenheid.

Video 3: De bezwaren…

‘Wat als ik niet genoeg bewijzen heb?’, ‘Wat als mijn vermoeden niet blijkt te kloppen?’, ‘Wat als ouders boos worden?’. Herken je je in (een van) deze bezwaren? Kijk dan snel naar deze video en ontdek hoe jij het anders kan doen.

“Het grootste communicatieprobleem is dat wij niet luisteren om te begrijpen, maar luisteren om te reageren”

Ervaringen van deelnemers van de training ‘Inzicht in huiselijk geweld en kindermishandeling:

“Goede training van een kundige trainster, het beklijft en we maken nu toch sneller de stap naar een melding of hulp”

 

– Sterrenschool de Globetrotter

“Inzicht in huiselijk geweld’ is een training die tools aanreikt in plaats van een ‘moeten’ op te leggen, ze staan naast de professional en begrijpen dat het moeilijk voor hen kan zijn”

 

– Fonds achterstandwijken Rotterdam

Ontdek hier hoe je zonder genoeg ‘bewijzen’ te hebben toch in actie kan komen bij een vermoeden van huiselijk geweld en kindermishandeling.