Mijn naam is Anne van Hoorn. Ik ben van oorsprong maatschappelijk werker.

De interesse voor het thema huiselijk geweld en kindermishandeling begon tijdens de opleiding maatschappelijk werk. Na deze afgerond te hebben heb ik les gegeven binnen de Minor Geweld, heb ik bij de plegerhulpverlening en later de crisisdienst (waar ik de screeningen van de huisverboden deed) gewerkt.

 

Tijdens de gesprekken merkte ik dat er iets gebeurde dat zorgde voor verbinding. Toentertijd kon ik nog niet goed uitleggen wat dat was. Maar na een persoonlijke zoektocht waarin ik sterker met mijzelf in verbinding kwam ontdekte ik wat het was dat ik deed in deze gesprekken.

 

Door zelf het verschil te kennen tussen in en uit verbinding zijn met jezelf en de ander, begon ik dit om mij heen bij andere hulpverleners ook op te merken.

Ik besloot verder te gaan onderzoeken wat er precies in die gesprekken gebeurde. Wat deed ik, hoe reageerde de ander en wat werkte wel en wat werkte niet?

Van hieruit is het Ovora®model ontstaan. (lees hier meer over het model).

 

Mijn belangrijkste doel met Ovora® is om je te laten ervaren* hoe het is om in verbinding met de ander te staan en hoeveel je van daaruit bespreekbaar kan maken. ‘Het kan anders’ is de slogan van Ovora® en dat is wat ik je wil laten ervaren, zodat jij jouw cliënten en patiënten ook kan laten ervaren dat het anders kan. En dit doe ik door mijn ervaringen uit mijn werk en inzichten uit mijn persoonlijke ontwikkeling te delen en praktisch te maken.

 

*Ik zeg bewust ‘ervaren’ omdat het leven gericht is op ervaringen. Positieve en negatieve. En deze ervaringen kleuren je leven en je kijk op het leven. Daarom ook dat de training en coaching van Ovora® gericht op het opdoen van (nieuwe) ervaringen met betrekking tot geweld en verwaarlozing  bespreekbaar maken.

De missie van Ovora® is dat jij jezelf in de spiegel aan kan kijken als er een oud patiënt, leerling of cliënt naar je toe komt en vraagt of jij het hebt geweten en wat je toen hebt gedaan.

 

Deze missie werkt twee kanten op.

 

-> De ene kant is dat je aan de ander kan laten zien dat je hem of haar gezien hebt en in actie bent gekomen.
-> De andere kant is dat als je met het Ovora®model werkt, je een rust en vertrouwen voor jezelf inbouwt dat je áltijd in elk contact íets kan doen. Zodat je jezelf niet over een aantal jaar afvraagt of je in die ene casus wel alles hebt gedaan. Want dat draagt weer bij aan ervaringen die je volgende contacten kleuren.