Missie

Mijn naam is Anne van Hoorn, maatschappelijk werker van oorsprong.

 

Al tijdens mijn studie focuste ik op huiselijk geweld en met name op de plegers daarvan.  Die interesse is na mijn studie gebleven. 
Ik ging aan het werk bij de plegerhulpverlening, gaf les binnen de Minor geweld aan de Hogeschool Rotterdam en werkte bij de crisisdienst van Rotterdam. Tijdens mijn werk kwam ik regelmatig in contact met plegers en slachtoffers van huiselijk geweld.

Door mijn werkervaring en persoonlijke ontwikkeling weet ik welke gesprekstechnieken het beste resultaat opleveren. Deze kennis deel ik dan ook graag met andere professionals.

 

Tijdens de ontwikkeling van de training heb ik gekeken naar wat nu precies het durven zien en bespreekbaar maken van dit thema zo lastig maakt. En wat blijkt? De oplossing ligt veel dichterbij dan we denken.

 

Weten wat de oplossing is? Klik hier

De missie van OVORA is dat jij jezelf in de spiegel aan kan kijken als er een oud patiënt, leerling of cliënt naar je toe komt en vraagt of jij het hebt geweten en wat je toen hebt gedaan.

 

 

Komende 5 jaar wil ik minimaal 15.000 professionals getraind hebben. Met als streven om geen enkel kind dat in een gewelddadige situatie opgroeit te missen.

 

De slogan van Ovora® luidt: “Het kan anders”. Dit is het motto in mijn leven en in de trainingen. De trainingen zijn anders, interactief op een andere manier dan de hulpverleningswereld gewend is. ‘Het kan anders’ is de boodschap die Ovora wil overbrengen.

 

Aan de professional: Het kan anders dan de huidige aanpak. Het kan via een andere invalshoek die het makkelijker voor je maakt.

 

Aan de betrokkenen in de situatie: Het kan anders, het kan geweldloos.

 

Aan iedereen: Het kan anders, wij kunnen met zijn allen het verschil maken!